Honte CRTA 2016

  

 

Honte CRTA 2016

Honte CRTA - propisi

Honte CRTA je aplikacija koja korisniku pruža informacije neophodne za uvoz, izvoz i tranzit roba i usluga, vodeći korisnika od pojedinačnih informacija (kao što su, na primer, stope carina, režimi uvoza i izvoza) ka opštim (npr. Carinski zakon, Zakon o carinskoj tarifi, Zakon o spoljnotrgovinskom poslovanju prateći propisi).

Svi podaci su povezani tako da korisnik polazeći od prvog dostupnog podatka (kao što je npr. tarifni stav ili naziv robe) može da dođe do svih informacija od značaja za uvoz, izvoz i tranzir robe.

Aplikacija se, izmešu ostalog, sastoji od:

Modula sa Carinskom tarifom povezanom sa drugim informacijama bitnim za spoljnotrgovinsko poslovanje (ex naimenovanja, zakonska stopa carine, stope carine po sporazumima sa drugim državama, režimi uvoza/izvoza, dozvole i uverenja potrebna za uvoz/izvoz/tranzit, propisi, mišljenja nadležnih organa i drugih podataka povezanih sa stavovima carinske tarife). U ovaj modul su uključenene carinske tarife Evropske unije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i UNMIK-Kosova.

Modula sa propisima o carinskom, deviznom, spoljnotrgovinskom poslovanju, propisima o PDV-u, akcizama, taksama propisima o kontrolama pri prometu roba - ekološkim, veterinarskim, sanitarnim, fitosanitarnim, zdravstvenim, propisima o bankama, mišljenjima i aktima Ministarstva finansija, Uprave carine, međunarodnim sporazumima o slobodnioj trgovini, propisima o energetici, inspekcijskom nadzoru i drugim. U verziji programa za 2016. godinu uključeni su i izabrani propisi Evropske unije.

Modula sa obrascima - kontrolnicima roba, poreskim prijavama za akcize, obrascima vezanim za spoljnotrgovinsko poslovanje, zaštitu životne sredine i drugim.

Honte CRTA - flajer

 

Honte CRTA - uputstvo za instalaciju i registraciju programa

 

 

 

 

Za slanje elektronske pošte kliknite ovde ili

Honte.doo@gmail.com

Honte.crta@gmail.com

© Honte d.o.o. 2015-2021.